KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 Április

A Dél-Megyer célterület áprilisi közösségi beszélgetésére a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolában került sor. A közösségi beszélgetésen az intézmény dolgozói, a helyi darts közösség képviselője, a Mosolymanó Egyesület képviselője, a Röppentő zenekar képviselője és Káplán János, mint magán személy vettek részt.

A közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt célterület felelős közösségfejlesztő köszöntötte a résztvevőket.

A közösségi beszélgetés a több hónapos előkészítési folyamat megbeszélésével kezdődött. A résztvevők közösen értékelték a közösségi munkát és köszöntötték Villuth Andrást, a Röppentő zenekar képviselőjét, aki javaslatot tett a programjának befogadásáról. Elmondta, hogy nem feltétlen szeretne önálló programjavaslatokat benyújtani és szívesen venné, ha tudna csatlakozni egy adott program tervhez.

A programjavaslatok bemutatását Vörösné Deák Andrea, a Mosolymanó Egyesület elnöke kezdte. Több programjavaslatot is kidolgozott a célterület vonatkozásában, melynek nagy részét támogatta is a közösség. Legfőbb program eleme volt az egyesületnek a „Játszótéri Családi Nap”, melynek keretében egy adott játszóteret modernizálnának a résztvevő családok a célterületen.

Az iskola részéről érkezett programjavaslat űrlapok több tekintetben is kapcsolódnak az elvárt elemekhez. Sok tematikus és közösségépítő program érkezett. A tantestület sokszínűsége megmutatkozott a javaslatokban is. A német nemzetiségi pedagógusok külön programjavaslattal is készültek az iskola részéről.

A programjavaslatok bemutatása után szavazás következett, melynek során pozitívan értékelték egymás ötleteit a résztvevők.

Összeségében kijelenthető, hogy tartalmas és sikeres közösségi beszélgetést zártunk, mely után a résztvevők nagy várakozással tekintenek a május havi célterületi közösségi beszélgetés elé.