KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 ÁPRILIS

Az első közösségi beszélgetés célja a projekt bemutatása volt a helyi adottságok felmérése mellett. Az előzetes kapcsolatfelvétel során tapasztalt helyi passzivitás és a civil szervezetek alacsony száma miatt a közösségi beszélgetésen kizárólag a Testvérvárosok Terei Általános Iskola pedagógusai vettek részt.

A projekt bemutatása és a közösségfejlesztők bemutatkozása után az iskola vezetősége és pedagógusai közösen ismertették a közelmúltig megvalósult közösségi programjaikat.

A beszélgetés során körvonalazódott, hogy a célterületen működő szervezetek nem ismerik egymást, nem tartanak fent aktív kapcsolatot egymással, közösen nem szerveznek tevékenységeket. A megjelentek felé azzal a kéréssel fordultak a projekt munkatársai, hogy ha ismernek a célterületen más szervezeteket, illetve további kezdeményezésről tudnak, akkor azt jelezzék a célterület felelős felé, aki majd felveszi a kapcsolatot a javasolt szervezettel és megpróbálja bevonni őket a további beszélgetésekbe, a projekttervezésbe és a megvalósításba.

Előreláthatóan a célterület fókuszpontja az Iskola lesz. A projekt lehetőséget biztosíthat számukra, hogy az évközi iskolai rendezvényeket, iskolai sportnapokat és más iskolai rendezvényeket, programokat tartalmasabban, a helyi közösség bevonásával tudják megrendezni, valamint új programok megszervezésére is lehetőségük nyílik, és a projekt segítségével a tevékenységüket jobban megismertethetik a környezetükben élőkkel.