KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 AUGUSZTUS

A Testvérvárosok Terei Általános Iskolában megtartott augusztusi közösségi beszélgetés során több fontos dolog is elhangzott a projekttel kapcsolatban. A közösségi beszélgetésen a Testvérvárosok Terei Általános Iskola dolgozói és egy magánszemély vettek részt.

A közösségi beszélgetésre érkeztek új érdeklődők is, akiknek bemutatásra került a projekt.
A résztvevők a projekt bemutatása után kitöltötték a lakossági megkérdezés kérdőívét.
A kérdőívvel kapcsolatban, mindenki jelezte, hogy tetszenek neki a kérdések és a jövőben igyekeznek segíteni abban, hogy az intézménybe járó gyermekek szülei is kitölthessék, akár egy szülői értekezlet során.

A következő napirendi pont a közösségi interjúk lefolytatása volt. Az intézmény dolgozói ígéretet tettek arra vonatkozóan, hogy segítenek felkutatni Dél-Megyer célterület véleményvezéreit és az aktív civil szervezeti vezetőket.

Magán a közösségi beszélgetésen több kreatív ötlet elhangzott. Az intézmény dolgozói jelezték, hogy szeretnének több gyereknapot tartani, az eddigieket kiegészítve, annak érdekében, hogy a gyerekek sokkal inkább magukénak érezzék az iskolát és környékét. Ezentúl, megjegyezték, hogy a sport is nagyon fontos szerepet játszik a gyerekek életében, így jó lenne, ha focikupa és akadályverseny is megvalósulna. További terveik helyi darts verseny, városismereti nap, előadás az óvodás szülőknek, pszichológus és gyógypedagógus bevonása, karácsonyi játszóház és koncert, valamint báb előadás szervezése.

Összeségében kijelenthető, hogy egy hasznos és kreatív tervekben gazdag közösségi beszélgetésen vagyunk túl. A résztvevők a következő közösségi beszélgetésre igyekeznek több kollégát és ismerőst bevonni a célterületről.