KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 DECEMBER

A Dél-Megyer célterület decemberi közösségi beszélgetésére a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolában került sor. A közösségi beszélgetésen az intézmény dolgozói képviseltették magukat.

A közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt célterület felelős közösségfejlesztő ismertette a projekt jelenlegi állását és visszatekintést nyújtott az elmúlt hónapokra. Szóba kerültek a közösségi kérdőívek és az interjúk is. A közösségi interjúk tekintetében az iskola dolgozói is felkérést kaptak, hogy válaszoljanak az interjúban feltett kérdésekre, annak érdekében, hogy minél pontosabb és szerte ágazóbb képet kapjunk a célterület közösségi életének negatív és pozitív létéről egyaránt.

A továbbiakban a közösségi beszélgetés és a programjavaslat űrlap egyeztetése következett. A közösségi beszélgetés során a programjavaslatok nagy része megvitatásra került és örömmel fogadták, hogy túlnyomó része terveiknek beépíthető a projektbe. A közösségi beszélgetés során az intézmény egyik matematika tanára elmondta, hogy számára nagyon fontos, hogy előadások legyenek szervezve az itt lakók számára és erre vonatkozóan konkrét javaslattal is élt, hogy kiket szeretne meghívni. Az iskola igazgatója jelezte, hogy nagyon hasznosnak tartja a projektet és szeretné, ha minél több programot tudnának megvalósítani a célterületen és aktív közösség formálódjon az iskolán belül és kívül egyaránt. További kérdések merültek fel a projekt jelenlegi szakaszában, arra vonatkozóan, hogy mihez kellenek önkéntesek és segítség. Az intézmény dolgozói aktívak voltak és a következő közösségi beszélgetésre több programjavaslatot is el fognak készíteni ígéretüknek megfelelően.

Összességében kijelenthető, hogy egy tartalmas és hasznos közösségi beszélgetést zártunk, melyre sok érdeklődő érkezett.