KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 JÚLIUS

Dél-Megyer célterület negyedik közösségi beszélgetésére az Apáczai Művelődési Házban került sor, melyen több civil szervezet és magán személy is megjelent.

A közösségi beszélgetés a lakossági kérdőív bemutatásával indult. A korábbi közösségi beszélgetéseken már szóba került kérdőívet a résztvevők kitöltötték.

Ezt követően a honlap bemutatására került sor. A célterület felelős közösségfejlesztő elmondta, hogy a honlapot folyamatosan töltjük fel, érdemes látogatni, hiszen sok fontos, érdemi információt találhatnak az érdeklődők a projekttel kapcsolatban.

A közösségi beszélgetés meghívójában szerepelt kiemelt témakör a közösségi interjúk megbeszélése volt. Az interjúkészítés idejét ismertetve szóba került, hogy szeptemberre olyan véleményvezéreket és helyi civil szervezetek vezetőit lenne célszerű felkeresni, akik szélesebb körben ismerik az adott városrészt és közösségi tevékenységek történeti feltárásához is helyi ismeretekkel rendelkeznek.

A közösségi beszélgetéseken a civil szervezetek vezetői több kreatív ötlettel is előálltak.

Az egyik résztevő szervezet képviselője kiemelte, hogy elsősorban a családoknak szóló programokat preferálja. A továbbiakban egy másik civil szervezet képviselője támogatta a kezdeményezést és elmondta, hogy szeretnének egy olyan nagyszabású programot megvalósítani, amely bevonja a családokat is. Tervük nagy része a magyar néphagyományra épül és ennek tükrében bontakozik ki. Szeretnének például táncestet szervezni, népi hagyományőrző ruhákban, versmondást és íjász bemutatót. Ahogy a múltkori közösségi beszélgetésen, így most is teret kaptak a sakkal kapcsolatos gondolatok és tervek, amik kidolgozása a következő hónapban valósul meg.