KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 JÚNIUS

A közösségi beszélgetésen új személyek is megjelentek, akiknek a célterület felelős közösségfejlesztő mutatta be a projektet. Bemutatásra került az információs pont, mely a beszélgetésnek helyet adó Testvérvárosok Terei Általános Iskolában lett elhelyezve.

A megjelentek elmondták, hogy az iskola gazdag programok tekintetében, de sok olyan program akad, amelyet eddig anyagi források hiányában, illetve megfelelő helyszín nélkül nem tudtak megvalósítani. A májusban megtartott közösségi beszélgetés során előkerült programötletek közül sokat átalakítanának vagy kihúznának a leendő programtervből.

Az alsós diákok egyik tanítónője elmondta, hogy rendkívüli szülői értekezletet lehetne tartani, ahol meghívhatnák drogprevenciós előadásra Zacher Gábort. Ehhez kiegészítve a rendőrséget is be lehetne vonni a szülőknek tartott előadások esetében, tájékoztató és megelőző szándékkal.

Kulturális vonatkozásban szeretnének kiállítást szervezni a tanítványok munkáiból, film vetítéssel kiegészítve.

A sportból kiemelten a labdarúgás érdekli a tanulókat. Szeretnének meghívni híres magyar sportolókat, akik példaképek lehetnek a gyermekek számára. A Nagy Sportágválasztó mintájára vidéken is, azaz Kertvárosban is megrendeznék „Kertvárosi Sportágválasztó” néven. Két városrészt is össze kívánnak vonni úgy, hogy az uránvárosi és a kertvárosi kosárcsapat is megmérkőzne.

A nemzeti ünnepünk (1948) évfordulója alkalmából korábban már huszárszázadot is meghívtak a rendezvényükre. Alsósoknak szeretnének kisállatbemutatót tartani és ebben a programban az Állatkerttel szeretnének együttműködni.

A nyárra vonatkozóan megígérték, hogy gondolkozni fognak további javaslatokon és szeptemberben már konkrét prioritási sorrendben fogják felvázolni a terveket.

A pedagógusok felajánlották a segítségüket a lakossági megkérdezés lefolytatásában: segítenek elérni a célterületen élő szülőket. Pozitívan álltak hozzá a közösségi interjú lefolytatásához is.