KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 MÁJUS

A második közösségi beszélgetés a projekthonlap, a www.pecsikozossegek.hu bemutatásával kezdődött. Ezt követte a közösségi beszélgetés kiemelt témaköre, a közösségi felmérés, a lakossági megkérdezés kérdőív tervezetének bemutatása. A közösségfejlesztők tájékoztatták a beszélgetésen résztvevőket a kérdőív társadalmasításának menetéről. Ezzel kapcsolatban a projektmunkatársak kérték a résztvevőket, hogy észrevételeikkel és javaslataikkal legyenek a projekt segítségére.

A projekt keretében megvalósítható lehetséges programokat illetően a pedagógusok elmondták, hogy a célterület, illetve elsősorban a helyi lakosság számára szólnának a programjaik, kiemelten a helyi családoknak. A közösségfejlesztő felhívta a figyelmüket arra, hogy akár többnapos programokat is lehet szervezni, és a megvalósítandó lehetőségek száma kimeríthetetlen.

A közösségi beszélgetés alatt a tanárok közösen együttműködve előadók meghívásán és programok megvalósításán is gondolkodtak, ezek közül jelezték számunkra, hogy a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium igazgatójával felvennék a kapcsolatot, továbbá gyereknapokat, kézműves foglalkozásokat és szakmai programokat, illetve főzőversenyt rendeznének. Az intézmény adottságaiból adódóan gyógypedagógiai tájékoztatókat is tartanának, valamint a leendő programokra az óvodásokat és szüleiket is szeretnék meghívni.

A pedagógusok jelezték, hogy külső szervezetek, önkéntesek segítségét is várnák a programok megvalósításához.