KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 NOVEMBER

A Dél-Megyer célterület novemberi közösségi beszélgetésére az Illyés Gyula Általános Iskolában került sor. A közösségi beszélgetésen az intézmény dolgozói képviseltették magukat.

A közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt célterület felelős közösségfejlesztő ismertette a projekt jelenlegi állását és visszatekintést nyújtott az elmúlt hónapokra. Szóba kerültek a közösségi kérdőívek és az interjúk is. A közösségi interjúk tekintetében az iskola dolgozói is felkérést kaptak, hogy válaszoljanak az interjúban feltett kérdésekre, annak érdekében, hogy minél pontosabb és szerte ágazóbb képet kapjunk a célterület közösségi életének negatív és pozitív létéről egyaránt.

A továbbiakban a közösségi beszélgetés és a programjavaslat űrlap egyeztetése következett. A programjavaslat űrlappal kapcsolatban több hasznos kérdés is megvitatásra került és bizonyossá vált, hogy a jövőben tartandó közösségi programok egyik főbb színtere maga az iskola épülete és közvetlen környezete lesz. A tanári kar vezetői többször hangsúlyozták az iskola együttműködő szándékát és azt, hogy örülnek ennek a lehetőségnek, mert szeretnék, ha Dél-Megyer célterület lakossága közelebb kerülne egymáshoz közösségi programok és hosszabbtávú folyamatok keretében.

A közösségi beszélgetés során a programjavaslatok nagy része megvitatásra került és örömmel fogadták, hogy túlnyomó része terveiknek beépíthető a projektbe. Mitterstiller Ivett az iskola egyik testnevelő tanára szeretne több sport programot és ennek keretében összehozni a fiatal generációt az idősebbel, valamint aktív családi életet, mozgással kiegészítve a célterületen.
Felmerült több olyan kulturális esemény megvalósításának lehetősége, melyben az iskola egykori diákjainak vagy a jelenlegi szülői közösségének szerepvállalására építenek.

Összességében kijelenthető, hogy egy tartalmas és hasznos közösségi beszélgetést zártunk, melyre sok érdeklődő érkezett.