KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2018 SZEPTEMBER

A Dél-Megyer célterület hatodik közösségi beszélgetésére a Testvérvárosok Terei Általános Iskolában került sor. A közösségi beszélgetésen a Testvérvárosok Terei Általános Iskola tanárai és az Egészségünkért és Környezetünkért Egyesület képviseltette magát.

A közösségi beszélgetés kezdetén több kérdés is felmerült a projekttel kapcsolatban, ezért Bencze Zsolt közösségfejlesztő röviden bemutatta a projektet azon tanárok számára, akik először vettek részt közösségi beszélgetésen.

Ezt követően a programjavaslat űrlap bemutatására került sor. A résztvevők örültek az elkészült mintának és sok kérdést megfogalmaztak arra vonatkozóan, hogy mely programokat írhatják bele a pályázatba. Az iskola részéről többen jelezték, hogy az eddig megszervezett rendezvényeket szeretnék a projekt keretében megvalósítani, így nem zárkóznak el attól sem, hogy nyíltá tegyék egyes programjaikat. A programjavaslat űrlap részletes bemutatását követően többen kértek még nyomtatványokat belőle, hogy meg tudják mutatni, azoknak a kollégáiknak is, akik elfoglaltságaik miatt nem tudtak részt venni a közösségi beszélgetésen.

A közösségi interjúk kérdésében egyetértés született arra vonatkozóan a résztvevők közt, hogy olyan személyek megkeresése a fontos, akik pontos képet tudnak adni a célterület helytörténetéről, valamint identitási és helyi közösségi szokásairól. A résztvevőknek ismertetve lett, azon személyek sora, akiket interjúalanyként igyekeztünk felkeresni. A továbbiakban jelezték, hogy átgondolják és ha lesz erre vonatkozóan javaslatuk, azt jelzik az adott célterületfelelősnek.

A közösségi beszélgetésen részt vett személyek egyetértésüket fejezték ki abban, hogy ez a projekt fontos számukra és igyekeznek október hónapra minél több hasznos programjavaslattal előállni. Mint azt kiemelték, számukra a legfontosabbak a gyerekek és a környéken élő családok, ezért a célterületen sok családi rendezvény szervezését fogják javasolni.

Összeségében tehát kijelenthetjük, hogy sikeres közösségi beszélgetést zártunk és pozitívan tekinthetünk az október havi közösségi beszélgetés programjavaslatainak a bemutatására.