KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 FEBRUÁR

A Dél-Megyer célterület februári közösségi beszélgetésére a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolában került sor. A közösségi beszélgetésen az intézmény dolgozói képviseltették magukat.

A közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt célterület felelős közösségfejlesztő köszöntötte a résztvevőket. Az intézmény dolgozói a részlegesen kitöltött programjavaslataikról kérdeztek és a megvalósítási időszak is szóba került.

Az intézmény egyik dolgozója két programjavaslatot nyújtott be „Író-olvasó találkozók, mesemondó interaktív foglalkozások” és „Baba-Mama Klub” elnevezéssel. A programjavaslatok célja, hogy a jövőben elősegítsék a közösségi aktivitást a célterületen és tanulókörök, valamint egyéb közösségi rendezvények keretében közelebb hozzák a lakosságot és a generációkat egymáshoz. A közösségi beszélgetés során Gida Emőke, a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola egyik tanára a már korábban említett „madáretetés” programjavaslattal állt elő, melyet egy jeles nap köré szervezne a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. Ugyan még nem került írásos formába a javaslat, de ígérete szerint a következő havi közösségi beszélgetés során leadásra kerül.

A továbbiakban szóba került a múlt havi közösségi beszélgetés során résztvevő Káplán János és egyesülete, mellyel az iskola egyeztetést folytatott és valószínűség szerint március hónapban részvétele mellett, leadásra kerül a programjavaslat űrlapja.

Egyebekben szó esett a német nemzetiség bevonásáról is. Ennek kapcsán az iskola szeretné felvenni a kapcsolatot a Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Körével. Mindkét fél részéről érkezett a korábbiakban javaslat, arra vonatkozóan, hogy a fiatal generációnak is színesítve legyen a közösségek által a kulturális élete a nemzetiségek, jelen esetben a német nemzetiség kapcsán. A résztvevők több programjavaslat kidolgozására is ígéretet tettek környezetvédelem kapcsán és kiállítások megszervezésében.

A közösségi beszélgetés zárásaként szó volt az online interjúkról ismételten, melyek kitöltésében az intézmény vezetése előreláthatólag dolgozóik által tud segítséget nyújtani.

Összességében kijelenthető, hogy egy tartalmas és hasznos közösségi beszélgetést zártunk, melyre sok érdeklődő érkezett.