KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 JANUÁR

A Dél-Megyer célterület januári közösségi beszélgetésére a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolában került sor. A közösségi beszélgetésen az intézmény dolgozói és a Káplán Tenisz Park Sport Egyesület képviseltették magukat.

A közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt célterület felelős közösségfejlesztő ismertette a projektet az újonnan csatlakozott szervezetnek. A szervezet képviselője több kérdést is feltett a projekttel kapcsolatban és érdeklődése fokozódott a programlehetőségek tekintetében.

A továbbiakban a közösségi beszélgetés során az egyesület és az iskola dolgozói folytattak eszmecserét a Káplán Tenisz Parkkal kapcsolatban, hogy földrajzilag a célterületen meghatározó helyet foglal el és több programot is szerveznének oda a jövőben lehetőség szerint. Ilyen programötletek voltak a családok napja, a sportnap, előadásokkal színesítve stb. A Tenisz Park Egyesület képviselője felajánlotta segítségét a programok szervezésében és a lakosság elérésében. Ezt az információt a megjelentek szívesen fogadták. A Testvérvárosok Terei Általános Iskola dolgozói több programjavaslattal is készülni fognak ígéretük szerint február hónapra. Az előzőleg meghatározott programjavaslataikat szeretnék kibővíteni és újakat beépíteni a projektbe. A közösségi beszélgetés során szóba került még a lakossági kérdőívezés is. Ennek kapcsán Káplán János az egyesület elnöke aggodalmát fejezte ki az iránt, hogy kevés helybéli lakos tölti ki a kérdőívet és így nehéz a lakosság megszólítása egy adott kérdést tekintve.

A közösségi beszélgetés zárásaként szó volt az online interjúkról, melyek kitöltésében az intézmény vezetése előreláthatólag dolgozóik által tud segítséget nyújtani.

Összességében kijelenthető, hogy egy tartalmas és hasznos közösségi beszélgetést zártunk, melyre sok érdeklődő érkezett.