KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 MÁJUS

A Dél-Megyer célterület májusi közösségi beszélgetésére a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolában került sor. A közösségi beszélgetésen az intézmény dolgozói, a Kertvárosi Óvoda, valamint a helyi darts egyesület képviseltették magukat.

A közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt célterület felelős közösségfejlesztő köszöntötte a résztvevőket.

Az intézmény részéről megjelent tanárok nagy várakozással tekintettek a közösségi beszélgetésre. Több kérdés is elhangzott a közösségi beszélgetés elején a tervezési és felmérési időszak kapcsán.

A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület részéről megjelent személyek kiosztották a célterületi kiadvány nyomtatott változatát a résztvevőknek, majd bemutatták azt.

Elsőként a Kertvárosi Óvoda képviseletében érkezett intézményvezető asszony szólt hozzá a kiadványhoz, melyben egyaránt talált jó és javítandó elemeket is. Főként az óvoda hagyományait megjelenítő rész foglalkoztatta és a leírtakhoz kiegészítést fűzött hozzá a megjelent személyek számára.

A Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola részéről érkezők a helyi lakosság által kezdeményezett programokat és ötleteket „boncolták” a kiadvány tekintetében. Szóba került a gördeszkapálya is, mely helyi kezdeményezésen alapult és örömükre szolgált, hogy bekerült a kiadványba.

A későbbiekben az iskola történetisége rész került előtérbe, melyhez sok kiegészítést kapcsoltak a résztvevők, valamint felhívták a figyelmet az ének-zenei vonatkozására is az intézménynek.