KÖZÖSSÉGI BESZÉLGETÉS, 2019 MÁRCIUS

A Dél-Megyer célterület márciusi közösségi beszélgetésére a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolában került sor. A közösségi beszélgetésen az intézmény dolgozói és a helyi darts egyesület képviseltették magukat.

A közösségi beszélgetés elején Bencze Zsolt célterület felelős közösségfejlesztő köszöntötte a résztvevőket.

Az intézmény részéről megjelent tanárok nagy várakozással tekintettek a közösségi beszélgetésre, lévén, hogy sok kreatív programjavaslattal álltak elő. Elsőként az iskola részéről Mitterstiller Ivett (testnevelő tanár) mondta el programjavaslat ötleteit, melyeket előzetesen egyeztetett kollégáival. Elmondta, hogy számára a legfontosabb, hogy az iskola megfelelőképpen helyt tudjon állni és a célterület programjainak helyszínt tudjon biztosítani. Ennek tükrében a helyi közösség számára egy családi napot tervezett, melynek programjavaslatát emailben már előzetesen elküldött a célterület felelős közösségfejlesztőnek. További két programjavaslata pedig a sporttal és az egészséges életmóddal kapcsolatos folyamat lenne.

Ezt követően az intézmény vezetője elmondta, hogy kollégái sokat készültek a programjavaslatokkal és több kategóriában is kívánnak leadni űrlapokat. Egyik ilyen kategória az ökológiával és a természetbarátsággal függ össze, hiszen iskolájuk rendelkezik ehhez kapcsolódó minősítéssel, melyhez szeretnének programot társítani. További javaslataik pedig a közösségépítés több formáját is érintik, például nagy hangsúlyt szeretnének fektetni a nemzetiségek ismertetésére a gyerekekkel, ezért az intézmény német szakos tanára már fel is vette a kapcsolatot a pécsi „Német Körrel”.

Ezt követően az iskola egyik tanára, aki jelen esetben a helyi darts egyesület képviseletében érkezett, elmondta, hogy számára fontos, hogy a környéken élők be legyenek vonva és egy nyílt program keretében családok vegyenek részt egy esetleges családi programon, melyben a darts is helyet kapna. Véleménye szerint, manapság kevés apuka és férfi vesz részt közösségépítő rendezvényeken és ezért is lenne fontos a darts népszerűsítése, hogy ezt a réteget is meg tudják szólítani.
A közösségi interjúk kapcsán Vargáné Ács Andrea, az intézmény vezetője kifejtette, hogy kollégái állnak rendelkezésünkre és igyekezni fognak, hogy érdemleges válaszokat adjanak, akár online, akár offline interjúk tekintetében. A közösségi beszélgetés végeztével egy közös értékelésre került sor és megbeszélésre került a következő közösségi beszélgetés időpontja április hónapra levetítve.

Összességében kijelenthető, hogy egy tartalmas és hasznos közösségi beszélgetést zártunk, melyre sok érdeklődő érkezett.